צילום: איתיאל ציון // "שאול היה גיבור תרבות קולינרי"

שאול אברון הלך לעולמו

המסעדן והעיתונאי הקים את המסעדות "הקיוסק" ו"יועזר בר יין" • השף חיים כהן: "טבחים למדו לבשל דרך הדיבור שלו"

המסעדן והעיתונאי שאול אברון, שהיה אושיה בולטת בתחום הקולינריה בישראל, נפטר ביום שישי. אברון נחשב פורץ דרך בתחומו והיה ידוע כשף שגידל דור שלם של שפים בארץ.

אברון נולד בתל אביב לפני 68 שנים. את דרכו בעיתונות החל בשירותו הצבאי. הוא מונה לעורך "מערכות שריון". לאחר שחרורו הצטרף ל"מעריב", שם כתב לראשונה טור אוכל שהתמקד במאכלים לא כשרים, דבר שנחשב ללא מקובל באותה התקופה. בשנות ה-80 עבר אברון לעיתון "חדשות" בתפקיד כתב כלכלי, ונוסף על כך המשיך לכתוב שם את טור האוכל, שהתאפיין בכתיבה חדשנית.
האהבה של אברון לתחום הקולינרי הגיעה מבית הוריו, שם ספג את ההערכה לאוכל ולחומרי גלם איכותיים. אמו חינכה אותו לחפש טעמים חדשים בכל מקום שבו הוא נמצא.

בסוף שנות ה-70 פתח בנווה צדק את המסעדה "הקיוסק", שם עבד גם השף המצליח חיים כהן. בסוף שנות ה-80 פירסם אברון שני ספרים בשיתוף השף ישראל אהרוני, שנקראו "מבשלים בשר" ו"בישול איטלקי".

באמצע שנות ה-90 פתח את המסעדה "יועזר בר יין" ביפו, המתמחה ביין ובתפריט עשיר, ופעילה עד היום. בתוך זמן קצר הפכה המסעדה למובילה ולמצליחה בתחומה, ולמקום מפגש של מסעדנים ושפים.

"כולם מדברים על התרומה הקולינרית שלו, שהיא בוודאי לא מוטלת בספק", אומר השף והחבר ישראל אהרוני, "שאול היה איש מעניין במיוחד, שראה את הדברים בדרך שרק הוא יכול היה לראות. הוא היה איש חכם, נדיב, נדיר וטוב לב".

השף חיים כהן הוסיף: "באמת אפשר לזקוף לזכותו את ההתחלה של תרבות קולינרית אחרת במדינה. מה שמדהים בשאול הוא שהקים דור של טבחים בלי להיות טבח או שף. זה כמו שמוסיקאי חירש כתב יצירה מדהימה. הוא לא בישל, אבל החך שלו היה אבסולוטי ודרך הדיבור שלו הטבחים למדו לבשל. הוא באמת גיבור תרבות. אין לנו הרבה גיבורי תרבות קולינריים, והוא אחד מהם".

הלווייתו של אברון תתקיים היום בשעה 12:00 בבית העלמין קריית שאול בתל אביב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...