הביע התנגדות להקמת יישובים קהילתיים ליהודים בלבד. היועמ"ש מנדלבליט // צילום ארכיון: אורן בן חקון

למרות התנגדות היועמ"ש: תותר הקמת יישובים יהודיים ללא ערבים

היועץ המשפטי מנדנבליט הודיע כי הוא מתנגד לסעיף זה בחוק הלאום, אך הממשלה פירסמה את הנוסח הסופי • גם ערבים יוכלו להקים יישובים ללא יהודים • הערבית תזכה למעמד מיוחד, בוטלה עליונותו של המשפט העברי

חוק הלאום פורסם הבוקר (שני) בניסוחו הסופי אחרי שינויים שהוכנסו בו לבקשת הסיעות השונות.

סעיף 7 הוא המשמעותי ביותר בחוק ומתיר הקמת יישובים יהודיים ללא ערבים וכן להיפך. הסעיף נשאר בחוק שיובא להצבעה למרות התנגדות היועמ"ש שנחשפה הבוקר ב"ישראל היום"

היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, הביע התנגדות לסעיף בחוק הלאום המאפשר ליישובים קהילתיים יהודים למנוע מגורים של מי שאינם יהודים להתגורר בשטח היישוב. מדובר בסעיף המעשי היחיד למעשה בחוק הלאום, המורכב ברובו מסעיפים הצהרתיים בעיקר הקובעים את דמותה היהודית של מדינת ישראל.

סעיף 4 בחוק קובע כי עברית היא השפה הרשמית וערבית תקבל מעמד מיוחד. לסעיף נוסף משפט לפיו "אין באמור בסעיף זה כדי לפגוע במעמד שניתן בפועל לשפה הערבית לפני תחילתו של חוק יסוד זה". 

סעיף נוסף ששונה, לבקשת הסיעות החרדיות, הוא סעיף 6-ב' הקובע כי "המדינה תפעל בתפוצות לשימור הזיקה בין המדינה ובין בני העם היהודי בכל מקום שהם". בלשון החוק המקורי לא נכתבה המילה "בתפוצות".

בסעיף 7 א' בחוק נאמר כי "כל תושב ישראל ללא הבדל דת או לאום זכאי לפעול לשימור תרבותו, חינוכו, מורשתו שפתו וזהותו". המילה חינוכו נוספה לבקשת הסיעות החרדיות. שינוי נוסף הוא מעמדו העליון של המשפט העברי נמחק לחלוטין.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו