"שיתנהגו כמו אוהדי מכבי"

הסכסוכים? "סוחטים אותי" • התפטרות ההנהלה? "זה לא מקרה חירום" • טוטו תמוז? "רק אני רציתי אותו" • בראיון בלי חשבון למוסף "שישבת" אלי טביב מבהיר לאוהדים מה הוא מצפה מהם: "שחקנים רוצים תמיכה, לא שלטים נגד בעל הבית"

צילום: אלן שיבר // אלי טביב: "יו"ר? זה לא תפקיד שהיה לו משמעות בכלל"

אלי טביב החליט לדבר על הכל ולא משנה לו אם בראיון המיוחד למוסף "שישבת" הוא עשוי לשבור את הכלים גם מול הקהל האדום ותקשורת הספורט.

גל המחאה נגדו מוציא אותו משלוותו במיאמי הרחוקה: "גם כשהיינו במקום ראשון הקהל הפריע לשחקנים להתרכז. אני רואה איך מתנהגים הקהלים של מכבי תל אביב ומכבי חיפה וככה צריך להתנהג. אבל אצלנו, הכי קל לנגח אותי. שחקנים באים למשחק ורוצים לראות את הקהל תומך בהם, לא מניף שלטים נגד בעל הבית שמשלם להם כסף".

טביב טוען שהסכסוכים הכספיים שהוא נמצא בהם לא מפריעים לו: "כשאחד בא לסחוט כולם באים בשרשרת. זה שאנשים באים לתבוע זו זכותם. אבל מי בסוף מנצח? אני".

גם ההתפטרות של היו"ר, המנכ"ל והדובר בתוך 24 שעות ללא תיאום עימו, לא ממש מדאיגה את טביב. "מי-", הוא תוהה, "השדרה הניהולית? דובר כבר יש (אמיר דן). יו"ר? זה לא תפקיד שהיה לו משמעות בכלל. בקשר למנכ"ל, יש אנשים שעושים את העבודה עד שאמצא מנכ"ל. זה לא כזה מקרה חירום. הכל בסדר".

"הקהל צריך להבין, אני אפתור את העניינים שיש במועדון", מבהיר טביב, "זה לא התפקיד של הקהל להתערב בזה, מה גם שהוא ניזון מהתקשורת והיא משמיצה אותי בלי שום עובדות".

לגבי התאקל החדש עם חלוץ הקבוצה טוטו תמוז אומר הבעלים: "את טוטו קניתי ב-270 אלף דולר כשאף אחד לא רצה אותו. על זה אף אחד לא מדבר".

טביב גם מספק הסבר מעניין מדוע הזר הפורטוגלי ארתור לא הסכים להגיע להפועל: "הוא שמע על מחאת האוהדים ולא הסכים לבוא".

מארגון המחאה של אוהדי הפועל תל אביבי נמסר: "אוהדי הפועל ת"א ידועים בתמיכה הבלתי מסויגת שלהם בקבוצה ובעידוד הבלתי פוסק ברגעים הטובים והקשים כאחד. ניסיון ההשוואה שעשה טביב אל מול אוהדי מכבי ת"א הוא חרפה ובושה שאין כדוגמתה בהיסטוריה של הפועל ת"א.

"ממקום מושבו במיאמי שובר אלי טביב שיאים חדשים של ניתוק ושיפוט לקוי של המציאות.

"בכל משחקי הקבוצה האחרונים תמכו האוהדים בשחקנים במשך כל דקות המשחק ושמרו את המחאה לתחילת וסוף המשחק בלבד. במקום לחזור לארץ, לנהל את המשבר בצורה אחראית ולהיות קשוב לבעיות שמעלים השחקנים, האוהדים והעובדים במועדון, בוחר טביב לתקוף ולהטיל רפש בקהל אוהדי הקבוצה. הפועל תל אביב תישאר מועדון מפואר בכדורגל הישראלי גם אחרי שאלי טביב יעזוב אותו ואין לנו ספק כי ימיו של טביב במועדון ספורים".

הכתבה המלאה תפורסם ב"שישבת" של ישראל היום

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר