צילום: אסנת קרסננסקי // בכל חודש פורשים ממחלקת השירות באורנג' 350 איש

פרטנר תפטר מאות עובדים

נמשכת הטלטלה בענף הסלולר • בעקבות הירידה ברווחים, המנכ"ל החדש החליט לקצץ משמעותית בכוח האדם של חברתו • גם בפלאפון פותחים בתהליך התייעלות

גל פיטורים נוסף בחברת סלולר. חברת פרטנר, המעסיקה כ-8,100 עובדים באורנג' ועוד 1,700 עובדים בסמייל 012, תשיל בשנה הקרובה ממצבת כוח האדם שלה כמה מאות עובדים. זאת במסגרת תהליך התייעלות לאחר המיזוג עם סמייל, הכולל התאמות לתוכנית העבודה לשנת 2012.

מקור בכיר בפרטנר מסר כי החברה התנפחה והגיעה למימדים אסטרונומיים, וכי רוב העוזבים הם אנשי שירות המסיימים תקופת עבודה, ולא יישכרו עובדים חדשים במקומם. בכל חודש, אגב, פורשים ממחלקת השירות כ-350 איש, ורק בשוליים יהיו פיטורים של מספר עובדים בחטיבות השונות.

מן החברה נמסר כי היא מבצעת מדי פעם התאמות של ההוצאות ושל כוח האדם שלה, כחלק מהתנהלותה העסקית השוטפת. תהליך הבחינה של מצבת כוח האדם בפרטנר החל עוד לפני כניסתו לתפקיד של המנכ"ל החדש, חיים רומנו, אשר קיבל לידיו חברה מנופחת עם כוח אדם כפול כמעט בהיקפו מזה של סלקום ופלאפון.

יו"ר מפלגת העבודה ח"כ שלי יחימוביץ' הגיבה בחריפות למהלך המתוכנן ואמרה כי "הפיטורים בפרטנר הם בגלל התעלולים של בעל השליטה בחברה, אילן בן-דב". לדבריה, הכתובת היתה על הקיר והפיטורים קשורים ל"תעלולים הפיננסיים" של בן-דב. יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ כרמל שאמה הכהן, הודיע כי יזמן דיון דחוף בנושא פיטורי העובדים בפרטנר.

החברה, בשונה ממתחרותיה, מתבססת מעט מאוד על מיקור חוץ, ולכן תתקשה להגיע להיקף כוח האדם המצומצם של שתי המתחרות. מקור בכיר בחברה אמר כי רמת השירות לא תיפגע, שכן רוב הפורשים אינם "בקו הראשון" של הקשר מול הצרכנים.

כמו המתחרות שלה בשוק הסלולר, פרטנר סובלת מירידה בהכנסות וברווחים ממנויים בעקבות ביטול דמי הקישוריות, ביטול קנסות היציאה, קיצור זמן ההתחייבות וביטולו, ושינויים נוספים שהכתיב משרד התקשורת. בנוסף, בשנת 2012 ייכנסו שתי מתחרות חדשות לענף - מירס וגולן טלקום - לצד כמה מפעילים וירטואליים חדשים.

כל אלה ינגסו מנתח השוק של חברות הסלולר הקיימות, החייבות למצוא לעצמן מקורות הכנסה חדשים כדי לשמור על אותה רמת רווחיות שאפיינה את פעילותן בשנים האחרונות.

גם פלאפון, המעסיקה 4,300 עובדים, החלה השבוע בהליך שימוע עם חלק מעובדיה במסגרת ההיערכות לתוכנית העבודה 2012 ותהליך ההתייעלות השנתי, שבמסגרתו יפוטרו כ-60 עובדים. בתהליך דומה אשתקד פוטרו 50 מעובדי החברה.

גם בסלקום יפטרו-

לא מן הנמנע שגם בסלקום ייכנסו בקרוב לתהליך התייעלות בעקבות המיזוג עם נטוויז'ן. כיום מתבצע תהליך של ארגון מחדש ויש לצפות כי בקרוב יפוטרו עשרות עובדים גם בסלקום המאוחדת. נכון לסוף 2010 הועסקו כ-6,880 עובדים בחברה המאוחדת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...