סוריה ממשיכה לאיים: "התקיפה פתחה דלת לכל האפשרויות"

בתום ישיבת חירום שערך הקבינט הסורי, אמר שר ההסברה זועבי: "מחובתה של דמשק להגן על המדינה מפני כל איום, מבית ומחוץ", אך לא רמז על כוונה לבצע צעדים ממשיים

זועבי, שר ההסברה הסורי

שר ההסברה הסורי עומראן זועבי הגיב היום (ראשון) לתקיפה שביצעה, לכאורה, ישראל ואמר כי התקיפה "פתחה את הדלת לכל האפשרויות".

צפו בפרשנות המיוחדת של בועז ביסמוט

צילום: מאיר פרטוש, הפקה: בת חן הולנדר, צילומי ארכיון: רויטרס, עריכה: רן מידן

השר אמר את הדברים במסיבת עיתונאים שנערכה בתום ישיבת חירום של הקבינט, בתגובה למה שמקורות מערביים מכנים תקיפה נגד טילים איראניים שיועדו לחיזבאללה בלבנון. למרות שזועבי לא רמז לפעולה קונקרטית, הוא אמר כי מחובתה של דמשק להגן על המדינה מפני "כל איום מבית ובחוץ בכל הדרכים העומדים לרשותנו".

מוקדם יותר אמר זועבי, כי "תוקפנותה של ישראל תביא את סוריה להכריז עליה מלחמה". הטלוויזיה הממלכתית בדמשק דיווחה, כי הלילה בוצעו תקיפות של לפחות ארבע מטרות: חלק בצפון דמשק וחלקן בדרום-מערב העיר.בשל המתיחות בצפון, נפרסו היום שתי סוללות כיפת ברזל. הראשונה הוצבה בחיפה והשנייה בצפת. 

תקיפה זו מגיעה כיומיים לאחר שבלילה שבין חמישי לשישי תקפה ישראל משלוח של טילי קרקע־קרקע מתקדמים, שנועדו להגיע לחיזבאללה - כך על פי פרסומים זרים. גורמים אמריקניים בכירים סיפרו ל"ניו יורק טיימס" כי משלוח הטילים שהותקף הגיע מאיראן לנמל התעופה של דמשק ואוחסן במתקן הסמוך למקום. אחד המקורות סיפר לעיתון כי המחסן מפוקח על ידי אנשי חיזבאללה וכוחות אל־קודס האיראניים. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר